Op 11 april hebben de Secretaris-Generaal van het ministerie van Financiën Richard van Zwol en GouwIT algemeen directeur Gerard Gouw samen het contract voor de bouw en onderhoud van de LV-WOZ applicatie ondertekend.

Het Ministerie van Financiën heeft in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen en de Belastingdienst besloten om de bouw van de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ) uit te besteden aan de firma GouwIT uit Zaltbommel als hoofdaannemer en JNet uit Zaanstad als onderaannemer.

Lees meer

JNet gaat samen met GouwIT de Landelijke Voorziening WOZ realiseren.

Dit betekent onder andere dat OpenTunnel 1.6 ingezet gaat worden bij het Kadaster als integratie broker- en Digikoppeling gateway, voor zowel het WUS als ebMS verkeer. Tientallen miljoenen transacties betekent dit per jaar met een grote piek in februari. De LV-WOZ zal worden gehost bij het Kadaster en zal gebruik maken van bestaande Kadaster componenten zoals Archivering, SAP, OracleAQ en Autenticatie op basis van SAML. Nieuw bij de LV-WOZ is het gebruik van digitale handtekeningen op StUF XML berichten voor zowel het ebMS als WUS protocol. OpenTunnel ondersteunt deze Digikoppeling profielen al geruime tijd.

Lees meer